dijous, 19 de juliol del 2007

TORTURA MASCLISTA

Cada dia unes 6.000 nenes corren perill de patir mutilació genital femenina. La mutilació genital es practica de forma generalitzada en més de 28 països africans i en alguns de l'Orient Mitjà. Moltes dones recolzen l'ablació de les seves filles, perquè estan convençudes que, del contrari, no podran ser mares, per que està relacionada amb certs rituals màgics i per la pressió dels homes de la casa. Així doncs, al món hi ha 135 milions de dones víctimes d’aquesta mutilació genital.

Hi ha tres tipus de mutilació femenina: la infibulació, l'ablació i l’excisió. La infibulació és la forma més severa: s'extirpa el clítoris i els llavis menors i majors de la vagina, que queda totalment tapada quan cicatritzen les ferides. L'ablació consisteix en l'extirpació total o parcial dels llavis majors i l’excisió, dels menors. L'operació es realitza, generalment en grup, a nenes d'entre quatre i vuit anys i habitualment sense anestèsia. Com a instruments: un vidre trencat, un tros de llauna, unes estisores...

Els efectes de la mutilació genital poden ser mortals. A més, qui l'ha patit arrossega seqüeles físiques durant la resta de la seva vida (hemorràgies, infeccions, infertilitat) i psíquiques (ansietat, traumes i sentiments de terror, humiliació i traïció).
Des d’aquí volem defensar la nostra postura totalment en contra d’aquesta tortura tan horrorosa i creiem que cal conscienciar a la societat de que és una practica primitiva. La gent que ho practica es recolza en què és una tradició del seu poble o cultura, així com en rituals màgics, però en realitat es una acció totalment masclista que viola els drets de la dona.


Minerva Porté

5 comentaris:

La assemblea ha dit...

Mine, felicitats pel teu article, ets una crac!!!!!

Sílvia

roger ha dit...

Es molt interessan, i trobo que l'hauria de llegir tota la gen del món, perqué vegin els fills de puta masclistes, parlant clar, dels pocs sentiments que tenen, i hem de continuar lluitant com tots els jerkis i fins no aconseguir-ho no s'haurien de deixar d'escriure articles ja que cada vegada mes se sent parlar sobre la violencia de gènere i esperem que es redueixi el nombre de violència peró sense el nostre esforç no s'haconseguirà per tant moltes gràcies i feliciats minerveta!! per seguir lluitant i no de deixar de defensar-ho!! molt ptons i fins la propera t'ho as currat moltíssim jej

Anònim ha dit...

Bon article!
D'injusticies al món n'hi ha moltes, però per això aquesta generació de joves sense complexos estem aquí.

deivida ha dit...

minervaaa!!
wno k mei fet un cmpte aki nomes x comentar al teu article..
mu bunic...
tns molta rao..
avere si en fas mes i la gent es conciencia de tot el k paxa al mon.. x poder-ho arreglar.

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)