divendres, 23 de novembre del 2007

Només amb dones lliures aconseguirem els Països Catalans Lliures

Aquest diumenge, Dia 25 de Novembre, és el dia Internacional contra la violència vers les dones. Cal conscienciar a la població que milions de Dones viuen en condicions d’inferioritat en tot el món.
No cal viatjar massa lluny per comprovar-ho. Al nostre petit país, cada dia es reben moltes trucades denunciant maltractaments i el pitjor no són les trucades que es reben, sinó les que no és reben, que moltes vegades acaben amb la mort de la dona i en el millor dels casos amb danys físics i psicològics de per vida.
És per això que les JERC creiem que es necessari conscienciar a la població d’aquest problema a la vegada que sensibilitzar-la.

El Dia Internacional contra la Violència vers les dones va ser decretat al desembre del 1999, recorda l’assassinat de les germanes Mirabal en mans de la dictadura del general Trujillo. Aprofitaré l’ocasió per difondre una mica la història d’aquestes germanes:

Les germanes Mirabal eren ciutadanes acomodades de la República Dominicana i durant la dictadura del general Rafael Leónidas Trujillo van perdre tota la fortuna i van formar un grup oposat al règim anomenat "Agrupacion política 14 de junio".
Van ser tancades a la presó i torturades diverses vegades, però tot i així no van perdre les forces ni el valor per seguir lluitant en contra de la dictadura, fins que el dia 25 de novembre de l’any 1961 van ser assassinades.
Després de visitar els seus marits a la presó i totalment desarmades van ser detingudes, portades a una plantació de canya, apunyalades i estrangulades.

La mort de les germanes va fer que el poble es revoltés contra el dictador, acabés amb la mort del mateix i el fi de la dictadura.
L'exemple de lluita d'aquestes dones ens ha de servir a totes per continuar lluitant fins a conseguir la fi de la violència masclista i la plena igualtat de drets entre homes i dones.
Sílvia Estany i Palomas
Portaveu de l'Assemblea

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Montilla president, Catalunya Independent!

Anònim ha dit...

Ya está bien.

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/03/19/vosotros-los-vascos-y-los-catalanes-nazionalistas-sois-los-culpables/

La assemblea ha dit...

M'encanta que aquesta mena de comentaris siguin anònims!!

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!